Atgal Pridėti receptą

Užkandžiai

Švelnūs suktinukai

Produktai:

Tešlai:
2 pilnos stiklinės miltų
1 kiaušinis
1/2 stiklinės vandens
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis cukraus
1l aliejaus kepimui

Įdarui:
8 plonai pjaustytos kiaulienos šoninės juostelės
1/2 saldžios raudonosios paprikos
Nedidelis raudonasis svogūnas
4 šaukštai „MangoMajo“ majonezo
1/2 nedidelio pekininio kopūsto
2 skiltelės česnako
Saujelė baziliko
6 vidutinio dydžio pievagrybiai
Šaukštas aliejaus
1/2 stiklinės tarkuoto Parmezano sūrio

Gaminimas:

Gaminame tešlą:
Miltus sumaišykite su cukrumi, druska (druskos turi būti dvigubai daugiau nei cukraus), kepimo milteliais.
Įmuškite kiaušinį ir viską išminkykite rankomis. Kol minkote tešlą, lėtai pilkite vandenį, kol tešla taps lipni.
Paruoštą tešlą įdėkite į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 1 valandai.
Ruošiame įdarą:
Supjaustykite smulkiais kubeliais česnaką, svogūną, papriką, kiaulienos šoninę ir pievagrybius. Pekininį kopūstą padalinkite į keturias dalis ir visas susmulkinkite. Rankomis suplėšykite baziliką.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, suberkite česnaką su svogūnu. Pakepkite 1 minutę ir sudėkite visas likusias daržoves. Nuolat maišydami kepkite apie 4-6 min.
Įdėkite „MangoMajo“ ir viską gerai išmaišykite, suberkite sūrį, pakepkite dar porą minučių ir nuimkite nuo kaitros keptuvę, suverskite visą įdarą į dubenį ir palikite atvėsti.
Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą dėkite ant pjaustymo lentos, paberkite truputį miltų, kad neliptų ir supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. Juos iškočiokite itin plonai, nupjaukite galus, kad visi gabalėliai būtų vienodos kvadratinės formos.
Į kiekvieną tešlos kvadratėlį dėkite po kupiną šaukštą įdaro. Susukite suktinukus. Kampus teptuku sutepkite vandeniu, kad neliktų jokių skylučių ir kepant į suktinukus nepatektų oro. Ant lentos paberkite miltų ir sudėkite visus kepimui paruoštus suktinukus.
Į puodą supilkite aliejų ir kaitinkite ant viryklės. Į iki vidutinės temperatūros įkaitintą aliejų dėkite virti po 3-4 suktinukus. Pavartydami virkite aliejuje apie 8 min.

Naujienos

2017. 09. 21
Lietuviai neatsispiria grybams: ir sūriu apkepa, ir baltą mišrainę pagardina

Šviežios voveraitės arba baravykai, pakepinti ant sviesto su bulvėmis...


 

2017. 08. 04
Garstyčių diena: kodėl jas vertina prancūzai ir lenkai, bet pamiršta lietuviai

Garstyčios yra vadinamos vienu iš seniausių prieskonių, kuris buvo...