Atgal Pridėti receptą

Užkandžiai

Adžikoje marinuotas baltas sūris

Produktai:

1 varškės sūris (apie 350 g), ½ arb. šaukštelio druskos, 2 valg. šaukštai „Daumantų“ adžikos.

Gaminimas:

Sūrį nusausinti ir įtrinti druska. Iš visų pusių aptepti adžika ir suvynioti į foliją. Per naktį laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Sūrį kepti 30 minučių. Tada viršuje prakirpti foliją ir atverti. Įjungti grilio funkciją ir kepti dar 5 minutes, kad sūrio viršus apskrustų.

Sūrį taip pat galima kepti ir ant griliaus.

Galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Puikiai tinka kaip užkandis prie alaus.

Naujienos

2017. 09. 21
Lietuviai neatsispiria grybams: ir sūriu apkepa, ir baltą mišrainę pagardina

Šviežios voveraitės arba baravykai, pakepinti ant sviesto su bulvėmis...


 

2017. 08. 04
Garstyčių diena: kodėl jas vertina prancūzai ir lenkai, bet pamiršta lietuviai

Garstyčios yra vadinamos vienu iš seniausių prieskonių, kuris buvo...