Atgal Pridėti receptą

Užkandžiai

Madinga pica su burokėliais, feta ir gražgarstėmis

Produktai:

Tešlai:
1 arb. šaukštelis sausų mielių, žiupsnis cukraus, 180 ml šilto vandens, 225 g kvietinių miltų, 1/2 arb. šaukštelio druskos.

2-3 valg. šaukštai „Daumantų“ padažo „Baltasis“, 2 orkaitėje kepti arba virti burokėliai, 100-150 g fetos, 20 g tarkuoto fermentinio sūrio, 10 g gražgarsčių, 1-2 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišyti mieles, cukrų ir vandenį. Palikti stovėti apie 10 minučių, kol mielės suputos. Kitame dubenyje sumaišyti miltus ir druską, padaryti duobutę ir į ją supilti mielių mišinį. Išminkyti minkštą, šiek tiek lipnią tešlą. Dubens apačioje paberti šiek tiek miltų, taip pat miltais apibarstyti ir tešlos viršų. Dubenį uždengti maistine plėvele ir palikti kilti šiltoje vietoje 30-40 minučių, kol tešla padvigubės.

Burokėlius supjaustyti ritinėliais. Fetą supjaustyti smulkiais kubeliais arba sutrupinti.

Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių. Iškilusią tešlą lengvai paminkyti ir ant kepimo popieriaus lakšto rankomis suformuoti apskritimą. Jei norisi picos plonesniu padu, tešlą padalinti į dvi dalis ir ant kepimo popieriaus iškočioti apskritimus kočėlu.

Ant picos pado užtepti „Baltojo“ padažo, išdėlioti burokėlius, fetą ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Kepti 12 minučių arba kol picos pado krašteliai gražiai parus. Prieš patiekiant picą apibarstyti gražgarstėmis ir apšlakstyti aliejumi.

Picą galima tiekti tiek karštą, tiek atvėsusią.

Naujienos

2017. 05. 23
Bičiulių parama padėjo laimėti

„Daumantų“ pagardų gamintojai džiaugiasi sunkiaatlečio Egidijaus...


 

2017. 05. 22
"Daumantų" susikūrimo istorija

Internetinio portalo „Lietuvos žinios“ projektas #augulietuvoje...