Atgal Pridėti receptą

Užkandžiai

Moliūgų ir bulvių blynai

Produktai:

3-4 didelės bulvės, moliūgo (maždaug tiek pat, kiek bulvių masės), 1 svogūnas, 2 kiaušiniai, 2-3 šaukštai Daumantų „Karališko“ majonezo, 3-4 šaukštai manų kruopų (galima naudoti ir miltus), druskos ir pipirų pagal skonį, aliejus kepimui.

Gaminimas:

Nuskustas bulves sutarkuoti smulkia tarka (jei atsiras daug skysčio, masę nusunkite). Moliūgą nulupti, išimti sėklytes. Moliūgo minkštimą sutarkuoti burokine tarka. Tada į bulvių tarkius sudėti sutarkuotą moliūgą, smulkiai supjaustytą svogūną, Daumantų „Karališką“ majonezą, įmušti kiaušinius, įberti manų kruopas, pagal skonį pagardinti druska bei pipirais ir viską gerai išmaišyti. Keptuvėje su įkaitusiu aliejumi formuoti blynelius ir kepti iš abiejų pusių tol, kol įgaus auksinį atspalvį.
Iš šios masės (stambiai sutarkuoto moliūgo, bulvių bei svogūno) išeina puikus apkepas, tik įdėkite daugiau kiaušinių ir pašaukite į orkaitę, ant viršaus uždėję gabalėlį sviesto ir užtarkavę šiek tiek sūrio.

Naujienos

2017. 08. 04
Garstyčių diena: kodėl jas vertina prancūzai ir lenkai, bet pamiršta lietuviai

Garstyčios yra vadinamos vienu iš seniausių prieskonių, kuris buvo...


 

2017. 07. 21
Tarptautinės dešrainių dienos proga - ant žarijų keptas dešrainis

„Hotdogai“ arba dešrainiai. Daugelis tai įsivaizduoja kaip paprastą...