Atgal Pridėti receptą

Užkandžiai

Jautienos mėsainis su aluje virtais svogūnais

Produktai:

Mėsainio bandelė, jautienos mėsos paplotėlis, 6 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio, 1 vidutinio dydžio svogūnas, 1/2 šaukšto sviesto, žiupsnelis čiobrelių, kubelis jautienos sultinio, 1/2 puodelio tamsaus alaus, 1/2 šaukšto cukraus, 2 šaukštai „Daumantų“ majonezo „MangoMajo“

Gaminimas:

Svogūnus supjaustykite griežiniais, padalinkite pusiau ir sudėkite į prikaistuvį su sviestu. Įberkite cukraus. Kepinkite tol, kol svogūnai suminkštės ir apskrus. Tada suberkite čiobrelius, išmaišykite ir supilkite alų, įberkite truputį jautienos sultinio ir virkite ant silpnos liepsnos apie 15-20min. Pagal poreikį įpilkite šiek tiek vandens. Svogūnai turi visiškai suminkštėti, tapti sultingi ir tirpstantys burnoje. Jautienos maltinius apkepkite kepsninėje. Mėsainių bandeles aptepkite trupučiu sviesto. Įdėkite jautienos maltinukus. Uždėkite aluje virtų svogūnų. Pagardinkite majonezu „MangoMajo“. Bandeles gausiai apiberkite tarkuotu sūriu ir dar pakepkite kepsninėje arba orkaitėje kol sūris išsilydys ir apskrus.

Naujienos

2017. 09. 21
Lietuviai neatsispiria grybams: ir sūriu apkepa, ir baltą mišrainę pagardina

Šviežios voveraitės arba baravykai, pakepinti ant sviesto su bulvėmis...


 

2017. 08. 04
Garstyčių diena: kodėl jas vertina prancūzai ir lenkai, bet pamiršta lietuviai

Garstyčios yra vadinamos vienu iš seniausių prieskonių, kuris buvo...