Atgal Pridėti receptą

Užkandžiai

Traškūs bulvių ir sūrio kamuoliukai su aštriu česnakiniu padažu

Produktai:

1 kg virtų bulvių, 1 stiklinės maltų džiūvėsėlių, 150 g fermentinio sūrio , 3 šaukštų krakmolo, 2 kiaušinių, trupučio druskos ir pipirų, aliejaus kepimui


Gaminimas:

Bulves sutrinkite bulvių košės grūstuve, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Suberkite prieskonius ir krakmolą, išmaišykite.
Sūrį supjaustykite kubeliais arba sutarkuokite.
Drėgnomis rankoms atgnybkite gabalėlį bulvių masės. Į vidurį dėkite gabalėlį sūrio, užspauskite kraštus ir pakočiokite tarp delnų, suformuodami apvalų kamuoliuką.
Kiekvieną kamuoliuką apvoliokite džiūvėsėliuose ir virkite įkaitintame aliejuje, pavartydami, kad apskrustų iš visų pusių. Patogiausia, jei aliejaus bus tiek, kad apsemtų kukuliukus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekite su aštriu česnakiniu padažu („Aioli“ tipo).

https://www.youtube.com/watch?v=40thrXMSrmI

Naujienos

2018. 06. 01
ES parama atsinaujinančiai energetikai

UAB „Daumantai LT“ įgyvendina projektą „Atsinaujinančios energijos...


 

2018. 03. 15
Lietuviški ekologiški padažai užkariauja pasaulį: „Daumantai“ planuoja 40 proc. eksporto augimą

Vieno didžiausių pagardų gamintojų Lietuvoje „Daumantai“ eksporto...


Pasiekimai

 

Kokybė