Atgal

Veikla / 2017 03 24
Skaniausių Birštono patiekalų kūrėjai apdovanoti pagardais

patiekalas-26ed59f518c03087570df6185f2424a9.jpg

Daumantų“ pagardų gamintojai įsteigė prizus pirmą kartą vykusio konkurso „Kulinarinis Birštono žemėlapis“ dalyviams. Jame dėl geriausio, originaliausio ir įsimintino patiekalo titulo varžėsi 8 kurorto maitinimo įstaigos.

Konkurso metu buvo pademonstruotas šefų meistriškumas ir paaiškėjo patiekalai, kurių, pasak ekspertų, verta paragauti. Virtuvės žinovų ir komisijos teigimu, užkandžio, karšto patiekalo ir deserto kategorijose lygių neturėjo „Vytautas Mineral Spa“ virtuvės komanda, vadovaujama Dariaus Dabrovolskio.

Estetiškiausio užkandžio titulas atiteko „Kurhauzo“ restorano paruoštam skanėstui, o netikėčiausias sudedamąsias dalis, ruošdami desertą, panaudojo „Royal Spa Residence“ meistrai.

Visoms konkurse dalyvavusioms Birštono kurorto maitinimo įstaigų („Vytautas Mineral Spa“, „Royal Spa Residence“, „Eglės“ sanatorija, „Versmės“ sanatorija, „Kurhauzas“, „Tulpės“ sanatorija („Gydyklų kavinė“) , „Audenis“, „Skonių svetainė“) komandoms ir komisijos nariams (Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė; Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė;virtuvės šefas, „Nacionalinės šefų rinktinės“ narys  Jaroslavas Orševskis; valstybinio turizmo departamento, vietinio turizmo poskyrio vedėja Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė bei „MyHero“ įkūrėjas ir treneris Ignas Bakėjus) įteikti skonio meistro Algio Kairio kurtų pagardų rinkiniai. 

 


Naujienos

2017. 09. 21
Lietuviai neatsispiria grybams: ir sūriu apkepa, ir baltą mišrainę pagardina

Šviežios voveraitės arba baravykai, pakepinti ant sviesto su bulvėmis...


 

2017. 08. 04
Garstyčių diena: kodėl jas vertina prancūzai ir lenkai, bet pamiršta lietuviai

Garstyčios yra vadinamos vienu iš seniausių prieskonių, kuris buvo...