Atgal

Veikla / 2017 04 05
Auditas įrodė – garantuojame produktų kokybę ir saugą

brc-certified-269da76b4aa790b697a414b8bde71197.jpg


Tarptautinės sertifikavimo kompanijos Lloyd Register Quality Assurance“  auditoriai bendrovės „Daumantai LT“ cechuose tikrino majonezo, pomidorų padažų ir kečupų gamybos atitikimą „Pasaulinio maisto saugos standarto“  reikalavimams. Šiais metais įmonei suteiktas AA lygio sertifikatas. Įmonė atestuojasi kasmet nuo 2006 metų. Gautas dokumentas yra aiški garantija daugumai prekybininkų. Pirmiausia, jis yra papildoma garantija vartotojams. be to atveria vartus į užsienio rinkas.  

Apsauga nuo nekokybiškų gaminių „Pasaulinis maisto saugos standartas“ (angl. „British Retail Consortium (BRC) Global Standard for Food Safety“, sutrumpintai BRC) - tai griežtas reikalavimų rinkinys maisto gamintojams. Standartas naudojamas vertinant maisto produktų gamintojus, siekiant apsaugoti vartotojus nuo nekokybiškų maisto gaminių. Jį pripažįsta pasauliniai prekybos tinklai. Be sertifikavimo neapsieina į užsienio šalis savo produkciją eksportuojančios įmonės.

 
Puiki žinia vartotojams
 
Be to, tai gera žinia vartotojams: sertifikatas dar kartą patvirtina, kad įmonė geba garantuoti parduodamų produktų saugą ir kokybę. 2006 metais „Daumantų“ pagardų gamintojai buvo vieni iš pirmųjų Lietuvos maisto produktų gamintojų, kurie pasiryžo savanoriškai atestuotis ir patekti į patikimų gamintojų sąrašą. Prieš tai įmonėje veikė vidinis procesų kontrolės ir maisto saugos mechanizmas. Dabar jau dešimtmetį įmonė kasmet tobulina savo procesus, kad būtų įvertinta aukščiausiu lygiu. BRC duomenimis  „Pasaulinio maisto saugos standarto“ sertifikatus turi tik 53 maisto gamybos bendrovės Lietuvoje.
 
Reikalavimai griežtėja
 
Tarptautinio sertifikato reikalavimai nuo 1998 metų vis griežtinami. Jie paremti naujausiais maisto saugos standartais bei metodikomis. 2015 – metų pradžioje buvo išleista jau 7-oji „Pasaulinio maisto saugos standarto“ versija, kuri dar labiau atkreipia dėmesį ne tik į bazinius maisto saugos, kokybės, veiklos kriterijus, kurie turėtų būti įdiegti maisto gamybos organizacijose, bet ir į alergenų valdymą, produktų ženklinimą, produktų bei žaliavų autentiškumą.     

Naujienos

2017. 05. 23
Bičiulių parama padėjo laimėti

„Daumantų“ pagardų gamintojai džiaugiasi sunkiaatlečio Egidijaus...


 

2017. 05. 22
"Daumantų" susikūrimo istorija

Internetinio portalo „Lietuvos žinios“ projektas #augulietuvoje...